Wie ben ik

Ik ben Katherina den Dijker. Mijn ouders en vrienden noemen mij ook wel Kasia (uitspraak: Kasja), dus wees niet verward als je soms beide namen hoort. Door de Poolse invloed in mijn familie, is een roepnaam heel gewoon.

Ik ben geboren in Utrecht en op jonge leeftijd verhuisd naar Tiel waar ik ben opgegroeid. Sinds 2007 ben ik samen met mijn man Patrick en wonen we tegenwoordig met onze dochter (2017), onze hond en 3 geiten in een klein dorpje in de Betuwe.

In 2008 heb ik mijn Bachelor in Business Administration, Tourism Management & Customer Relationship Management behaald aan de NHTV in Breda. Altijd gedreven vanuit de behoefte om mensen gelukkig te maken, ben ik vanuit de toerisme sector het bedrijfsleven in gegaan waar de focus verschoof naar het aanbieden van internationale medische hulp, omdat ik geloof in gelijke kansen.

 

Al van jongs af aan hou ik me bezig met mijn familieroots, waar kom ik vandaan, waar voel ik me écht thuis, welke trauma's spelen er in de familie en wat voor effect dit op mij heeft, maar ook wat de bedoeling is van het leven. Door ziekte kwam energiewerk op mijn pad en zag ik hoeveel invloed dit op ons heeft, terwijl niemand dit in de schoolbaken leert of überhaupt het bestaan ervan meekrijgt. Dit is een van de redenen waarom ik zo enthousiast wordt van reiki, meditatie of visualisatie, omdat we er energiestromen mee kunnen beïnvloeden waardoor iemand zich weer beter kan voelen. 

Na mijn dochters geboorte ben ik me gaan verdiepen in de werking van voeding en kruiden en persoonlijke ontwikkeling. Ik besefte me hoe zeer lichaam en geest verbonden waren en we zelf de sleutel zijn tot verandering. 
Dit was ook het moment dat ik ontdekte hoeveel energie ik kreeg van het delen van mijn kennis die ik intussen had opgedaan en hoe ik hier anderen mee kon helpen.

Begin 2019 kwam ik in aanraking met Nine Star Ki, hét eeuwenoude Vijf Elementen Oosterse kennissysteem dat door mijn manier van coaching verweven zit en niet meer weg te denken is uit mijn leven. Ik startte met een Nine Star Ki opleiding en ben aansluitend gaan doorleren voor Vijf Elementen Vitaliteitscoach en Lifestyleadviseur. Aanvullend heb ik de opleiding voor Nieuw Systemisch Werken gevolgd waardoor ik nog meer resultaat kon bereiken in eerste instantie mijn leven, en nu in het leven van anderen.

En verder? Ik ben altijd in voor een gezellig etentje met vrienden, hou van verbinding en spontante acties, genieten van de prachtige natuur, zo nu en dan een wijntje en een dansles waarin je jezelf lekker kunt laten gaan. Vandaag de dag geloof ik zeker dat spiritualiteit goed geïntegreerd kan worden in deze moderne tijd.