Soms zijn er periodes dat je het even niet zo goed weet waar je goed aan doet of welke weg je wilt inslaan. Het is helder wat je níet meer wilt in je leven, maar je weet misschien nog niet goed wat het is dat je graag wél wilt. Hierdoor is het pad of de stappen die jij kunt zetten die jou dichterbij jouw wensen of doelen brengen nog niet goed zichtbaar.

Weet dat jij de benodigde informatie zelf al in je hebt.
Samen gaan we op onderzoek uit en zal jouw pad zich steeds meer laten zien. Zo kun je je hier weer mee verbinden en het leven gaan leiden dat écht bij jou past. In een traject werken we met een combinatie van Coaching, Vijf Elementen Coaching, familieopstellingen, oefeningen, huiswerkopdrachten en visualisaties. Ik gebruik naast cognitief coachen met woorden, ook methodieken die het lichaam laten spreken. Door hoofd en lichaam te verbinden zal de wijsheid die op een diepere laag opgeslagen ligt ook gaan spreken.

"Het voorrecht van je leven is om te worden wie je echt bent." 
- Carl Jung

Bovenstaande quote van Carl Jung spreekt mij enorm aan, omdat ik in het leven heb ervaren hoe ik mezelf heb kunnen verliezen en geen antwoord meer kon geven op de vraag wie ik werkelijk ben. Dit maakte het heel lastig om mijn eigen pad te bewandelen en ervaarde ik geen vervulling in het leven. Verweven met de mensen om mij heen, en met alle gebeurtenissen die mij gevormd hebben. Thema's op jonge leeftijd, als onveiligheid, ziekte of vroege dood van één van de ouders, emotionele mishandeling, een fysiek of emotioneel afwezige vader of gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen maken dat je op een bepaalde manier gereageerd hebt om te overleven. Dit doen we onbewust vanuit ons brein om onszelf veiligheid te bieden. De keerzijde is helaas dat we hiermee uit verbinding zijn gegaan met wie we in kern zijn en deze overlevingsmechanismen meegaan tijdens het opgroeien naar ons volwassen leven. Als volwassene kunnen deze overlevingsmechanismen ons eerder belemmeren, dan werkelijk helpen.
Katherina den Dijker Coaching Tiel coacht je naar meer bewustwording en inzicht in de oorzaak van de thema’s die in je leven spelen, zodat er heling en rust kan ontstaan. Ik reik je tools aan waardoor jij weer meer evenwichtigheid in je leven kunt ervaren en de verbinding met jezelf kunt terug vinden, waardoor je krachtiger jouw plek in het leven kan innemen.

Wat kunnen de Oosterse Vijf Elementen (Nine Star Ki) hierin betekenen?


Volgens de Oosterse Vijf Elementen Leer (water, hout, vuur, aarde en metaal), kent alles op aarde een natuurlijke cyclus van leven tot dood. Dit geldt voor de natuur, de mens, de dieren, voeding, en alles wat hier eigenlijk groeit en leeft.
Nine Star Ki (ook wel: Negen Sterren Chi) is een eeuwenoude bewezen methode vanuit de Vijf Elementen leer, welke je van meer inzicht verschaft. Wie je in kern bent, wat jou authentiek maakt of waar je van nature goed in bent, waar jouw behoeftes liggen, of juist waar jouw energie op leeg raakt. Je komt dichter bij je ware zelf door letterlijk meer vanuit je element te leven. Een balans in alle vijf de elementen zorgt voor een optimale doorstroom in energie, waardoor je meer vitaliteit en veerkracht zult ervaren. Tijdens 1 van de sessies in het coachingtraject zal hieraan aandacht worden gegeven.

Los te boeken

Vijf Elementen geboorteblauwdruk (Nine Star Ki)

Wat heb jij al in handen?
Geef jezelf dit cadeau voor meer inzicht, groei, persoonlijke ontwikkeling of meer zelfacceptatie.

  • Kennismakingssessie 20min (vrijblijvend), waarin we jouw wensen en vragen bespreken, je huidige en gewenste situatie en natuurlijk of er een klik is!
  • Jouw op maat gemaakte en volledig op jouw afgestemde Vijf Elementen (Nine Star Ki) geboorteblauwdruk van circa 15-20 pagina’s.


 

  • Een (online) reading van 60/90 minuten waarin we jouw geboorteblauwdruk gaan bespreken en waarin ik de volgende punten uitleg: 

        - jouw natuurlijke kwaliteiten
        - wat maakt je uniek
        - met welke valkuilen en
          blokkades kun je rekening 
          houden
        - hoe kom je op anderen
          over en handel je in het
          leven
        - wat drijft en motiveert je
        - jouw levensmissie

De tarieven vind je onderaan deze pagina. 


Systemisch Werken / Familieopstellingen

Naast de Vijf Elementen gebruik ik tevens familieopstellingen om te onderzoeken wat de achterliggende oorzaak of oorzaken kunnen zijn van de ongewenste emoties of de belemmeringen of blokkades die je ervaart, zodat dit geheeld kan worden. Tijdens een opstelling kijken we in een veilige omgeving wat er zichtbaar wordt gemaakt in de onbewuste laag, ook wel de onderstroom genoemd. Je maakt hierbij contact met een verloren gegaan stuk van jezelf en werkt op een diepere laag, de laag van de ziel. Waar we soms met woorden niet goed bij kunnen, zien we dat we met een opstelling wel vaker een laag dieper kunnen zakken. Coachees geven achteraf terug dat er meer rust en ruimte wordt ervaren. Dit ontstaat door wat is vastgezet in het lijf op deze diepere laag weer vrijkomt, zodat de energie meer kan stromen. Hierdoor komen we steeds een stukje dichter bij onze authentieke kern. Je pelt steeds weer een laagje af zoals bij een ui.

Blokkades of bepaalde thema's die zich aandienen in ons leven zijn vaak te herleiden naar onze jeugdjaren, via DNA doorgegeven uit de voorouderlijn/het familiesysteem, of zijn ontstaan in een ander zielenleven.
 

Ervaar je belemmerende patronen of negatieve emoties die je graag zou willen onderzoeken? 

Denk aan altijd door blijven gaan, hard werken en weinig rust pakken, prestatiedrang, jezelf moeilijk durven uitspreken, het gevoel van er niet mogen zijn, verdriet die je moeilijk kunt plaatsen of een bepaalde angst. Wellicht ben je verstrikt geraakt met iets of iemand in jouw familiesysteem.

Dan kan een opstelling je helpen om je weer in je eigen kracht te zetten.

De duur van een sessie ligt vooraf niet vast, maar de ervaring leert dat een sessie gemiddeld tussen de 60min en 2 uur duurt. Is er meer tijd nodig, dan wordt er een tweede afspraak ingepland.

De tarieven vind je onderaan deze pagina.

 

"Familie, we zijn als takken aan een boom, we groeien allemaal in een andere richting... maar de wortels blijven hetzelfde."